2019-02-09 247 views
一路都好想食髒髒包,不過又怕食到成個污咀狗咁,所以都係買番屋企一大棚人開心share, 除左包仲有野飲賣。✨傳說中既髒髒,真係巨到嚇死人,我都唔知應該點夾好,好彩店員有幫手♥️✨髒髒之胖($35): 要食就食個最髒既,番到屋企真係鋪好晒張枱先好食😆。本身以為會好甜好漏,但居然完全無呢個感覺。外層可可粉加上朱古力脆皮,朱古力係70%比利時黑朱古力,佢既甜度唔高,但朱古力味係非常香濃。用天然酵母製作既歐式麵包好有彈性,加埋入面既忌廉芝士真係好香好好食👍🏻呢個係我心目中既髒髒之冠。 ✨囧囧之胖($35): 家姐話鍾意食呢個多d, 我就繼續支持我既朱古力胖胖。 呢個抹茶味好香,入面仲有紅豆同吉士饀,不過紅豆就有點偏硬。雖然面頭係白朱古力,但係加左抹茶粉之後,你係唔會覺得好甜。我幾欣賞佢d 包可以做到甜度適中,唔會有膩既感覺。✨極濃乳酪($26): 係三個孖埋一齊果款,芝士迷絕對不能錯過,入面超多餡。忌廉芝士好香,又有d 乳酪既酸味,麵包夠Q 彈。✨爆漿珍奶軟歐($15): 呢個幾得意,本身以為d 珍珠會好硬(因為我好怕食硬既珍珠),點知佢係類似mochi 既口感,腍得黎帶少少煙韌。紅茶吉士軟滑得

髒髒之胖

囧囧之胖

✨爆漿珍奶軟歐($15): 呢個幾得意,本身以為d 珍珠會好硬(因為我好怕食硬既珍珠),點知佢係類似mochi 既口感,腍得黎帶少少煙韌。紅茶吉士軟滑得黎幾有茶香,但又唔會好甜,呢個有d驚喜。

爆漿珍奶軟歐

✨抹茶紅豆($8): 呢個最平最抵食,面頭有d 黑芝麻幾香,紅豆饀都好多,甜度啱啱好。

✨爆爆水果茶($35): 冰量無得減,甜度㨂左正常。佢d 生果好多,每樣有兩舊,有菠蘿,番石榴,蘋果,全部都好甜。呢個水果茶係近期飲過茶味最濃既,我個人唔鍾意飲太甜既野,但佢個正常甜度我都覺得啱啱好,酸酸甜甜好醒胃。不過唔知係咪拎番路企太耐路程,d青檸浸得耐就有d 澀味,但整體黎講係好飲既。
爆爆水果茶

✨你以為會好甜既包,但食落唔會好甜,呢樣係我最欣賞既地方,朱古力髒髒必食👍🏻
髒髒之胖
囧囧之胖