2017-06-18 1120 views
一早去睇牙醫,怕之後食唔到嘢,所以在診所附近食早餐先!呢間之前買過麵包外賣!今次試下堂食!去到唔知規矩,近落地玻璃位置係座位,淺木桌子加白色型格椅子,簡單美觀!我入場時見店員執緊麵包櫃,問佢要先攞麵包再買咖啡,麵包好多選擇,再到咖啡櫃落單!八達通比錢後攞單及號碼牌坐低等,店員會送上比我!合桃麵包($22)大大個啡色長條麵包,麵包軟身,外皮有啲韌,合桃粒幾多,不過切得太碎,口感爭啲!Flat White($32)白瓷杯唔大!咖啡夠熱,飲落奶份量太多(仲要我落單講咗少奶)奶味蓋過了咖啡味道,咖啡唔夠香易入口!唔落糖都飲到!如果唔講少奶嘅,咪連少許咖啡味都無?店員有禮斯文,態度比較cool!唔趕客!麵包唔錯,咖啡一般!

店員有禮斯文,態度比較cool!唔趕客!
麵包唔錯,咖啡一般!
2017-06-13
$54 (Breakfast)