2019-01-13 471 views
佐敦好多舊式老牌小菜館, 而且好多小菜都好食,可以一嚟體驗廚師嘅功架。入到餐館係比較舊式裝修,都係一啲地茂館嘅舊式酒家、小菜館style店員招呼非常熱情,不斷推介我哋食海鮮,但係其實我哋都想叫一啲小菜試下。叫咗開邊蝦, 蝦新鮮爽口份量多,而且醬汁及蔥味道一齊煮,非常夾蒸鱔尤其出色蒜蓉、辣椒、蔥簡直係絕配。鱔蒸得剛剛好,新鮮彈牙爽口,有魚肉質感一啲都唔腥,呢個好好味。芥蘭炒牛肉,呢個比較普通,啲牛肉似乾炒牛河嘅牛肉,菜比較爽口。估唔到呢度啲乳鴿都幾新鮮好食,其實都係好耐冇食,所以想叫乳鴿細細隻,但係啲肉好多,個皮好脆又幾香想食小炒真係要嚟呢啲地道嘅舊式菜館先至能夠享受到,而且價錢唔貴,菜式煮法功夫到家,滿足
份量多,而且醬汁及蔥味道一齊煮,非常夾

蒜蓉開邊蝦

蒸鱔尤其出色
一啲都唔腥,呢個好好味。
蒸鱔

芥蘭炒牛肉

估唔到呢度啲乳鴿都幾新鮮好食,其實都係好耐冇食,所以想叫
乳鴿細細隻,但係啲肉好多,個皮好脆又幾香

乳鴿

蒜蓉開邊蝦