2023-07-16 8 views
呢間餐廳係日式居酒屋嘅裝修,貼滿晒充滿日本元素嘅貼紙,座位闊落,坐得都幾舒服!嘢食就主打雞煲同埋川式串燒,仲有一啲小炒可以叫,有種日川fusion嘅感覺😂!佢呢度嘅串燒用熱石板上,上枱仲可以聽到滋滋聲,keep住食物嘅溫度,又做到啲焦脆嘅口感!🌟而家佢哋搞緊活動,每日都會有唔同嘅優惠,我星期六去,額外送多咗一客鱈魚乾俾我哋~如果星期日去仲有全單七折,超抵食!------------------------------🐓◖喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)◗ $198平時麻辣雞煲食得多,烏雞真係第一次試!佢嘅麻辣麻而不辣,🌶️◖麻辣四姊妹◗ $88用咗蓮藕、竹筍、淮山、萵筍同雲耳毛埋佢嘅麻辣醬炒出嚟,麻香十足,成碟又脆又鮮甜,幾惹味!🍢串燒類除咗佢嘅雞煲,另一主打就係串燒,除咗自家首創嘅特色串燒,仲有好多其他款式,仲可以自己揀口味,下面有啲價錢可以參考返🙈~💕/燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78扇貝肉好大好厚,蒜蓉味好香,食埋啲粉絲一流,一啖過超滿足~💕/燒貴妃蚌(蒜蓉) $68好少見有燒嘅貴妃蚌,一見到有即刻試吓,貴妃蚌口感好彈牙有咬口,值得一試!💕/燒新鮮脆皮白鱔 $68白鱔係餐廳招牌之一,外

🐓◖喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)◗ $198
平時麻辣雞煲食得多,烏雞真係第一次試!佢嘅麻辣麻而不辣,

🌶️◖麻辣四姊妹◗ $88

🍢串燒類

💕/燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78
扇貝肉好大好厚,蒜蓉味好香,食埋啲粉絲一流,一啖過超滿足~

💕/燒貴妃蚌(蒜蓉) $68

💕/燒新鮮脆皮白鱔 $68
白鱔係餐廳招牌之一,外面搽咗一層醬料,燒完之後有少少焦糖嘅感覺,魚皮燒得好香脆,皮下有少少脂肪魚油好香,肉質好彈牙,必叫!

💕/日式燒雞肝 $32
有五大粒雞肝,幾粉幾綿,食落去啖啖肉!

💕/海鹽燒皇牌牛舌 $49
牛舌亦係餐廳招牌之一,牛舌好大塊好厚,用咗牛舌芯嘅部位,油脂略嫌唔太夠,肉感比較重~

💕/燒黑啤牛仔骨(特厚) $69
有兩大件,好少食到咁厚嘅牛仔骨,唔需要太多調味,淨係用鹽可以帶到牛肉本身嘅味道,食埋啲筋膜,口感好豐富~

💕/燒原條牛肋條(沙嗲) $39
牛肋條一串咁上,搽上沙嗲汁甜甜地,都幾大串,有啲筋膜嘅位置,頗有咬口,個人幾鍾意!

💕/燒茄子(蒜蓉) $29
茄子唔係原條,份量會相對少啲~佢切好一嚿嚿,上面嘅蒜蓉鋪得好滿,好香蒜蓉味,食落去有啲甜味,但相對上會少咗啲燒烤嘅香味呢!

💕/燒雞脾菇(孜然) $19
雞髀菇燒到啱啱好,保持到裏面嘅汁水,唔會乾身,加啲孜然同辣椒粉,都唔錯~

💕/照燒汁燒京蔥 $18
京蔥燒得都幾香,加埋照燒汁,令京蔥本身嘅甜味更加豐富,表面啲照燒汁會稍微有小小過咗火~

💕/燒燒賣(沙嗲) $19
燒燒賣真係好正,燒賣煙煙韌韌,配上沙嗲汁燒,外皮笑得好煙韌,夠晒惹味,鐘意燒賣嘅朋友唔好錯過!

💕/燒玉桂焦糖金菠蘿 $38
菠蘿切得好有心機,賣相好吸引,燒完面層有一層焦糖脆皮,配埋肉桂嘅香氣更出色!

🥤◖Zero◗ $18

🌟 Encore指數:8.4/10