2024-03-10
每次經過鬼金棒嘅時候,都會覺得佢嘅裝修好神秘,唔知入面嘅裝修係點嘅呢🤭🤭今日lunch time約同事去,餐廳內部果然好有風格,牆上面全部都係魔鬼面具,有啲去咗日本旅行嘅感覺~🔹特製麻辣味噌拉麵鬼金棒嘅拉麵可以分開揀麻度同埋辣度,今次叫咗小麻小辣,感覺可以再叫辣少少,始終重口味都係佢哋特色~麻辣味噌拉麵有好多配料,包括粟米筍、芽菜、溫泉蛋、叉燒等,而且特製版會比味玉版本多一舊叉燒添!呢度嘅叉燒果然令人眼前一亮,大舊厚切得黎肥瘦相間~肉質食落非常軟腍而且入味,睇得出熬煮咗好長時間,係心機作!拉麵湯底非常濃稠而且夠香,食得辣嘅朋友可以試吓佢哋嘅中辣同埋中麻,相信會更加惹味!拉麵質地彈牙,係我鍾意嘅軟硬程度,唔會過腍仲帶點咬口,整體嚟講成碗都好出色,配料豐富、湯底又夠濃郁!🔹配菜叫咗煎餃,裏面係簡單嘅菜肉餃,除咗就咁點醋嚟食之外,因為煎餃本身味道唔會太濃,可以試吓放入拉麵湯底一齊食用,另有一番風味~
🔹特製麻辣味噌拉麵