2018-07-30
呢排勁想食麻辣,之後周圍搵有啲咩餐廳可以食!咁啱睇到新聞推介開咗呢間新餐廳,即刻去試下!佢地點係長沙灣同深水埗之間,出咗地鐵站要行一陣,不過都好快到。店舖環境的的適適,但感覺剛好,店外感覺清新。入到去食晏時間,已經坐滿晒人,不過都好快又有新一輪嘅客人,流量幾高。一早睇定餐牌叫咗麻辣米線🍜同埋烏梅山渣洛神花茶,呢個飲品對女仔好好,尤其是月經來臨之前,可以舒緩𣈱通,味道唔會太甜,有天然味道幾好,最緊要唔好過甜,感覺幾好清新,月經來前飲一杯真係最適合不過。我朋友就叫咗今日特選嘢飲係玫瑰桂圓可以揀熱或者凍,幾細心。尤其是女士應該飲熱飲因為玫瑰亦都係可以幫助舒緩痛經,味道清新唔錯。麻辣米線好香,有啲似台灣一隻「曾拌麵」味道,麻辣真係好香好多由其面有幾片菜同埋一啲腌菜,另外枱上邊見到店舖自家製左辣椒茶甫,鍾意食辣嘅我即刻試吓啦,勁辣呀果然!!係全店最辣嘅菜式之一,係招牌麻辣都冇咁嗆咁辣呀,正呀!來之前真係要好好準備紙巾😂😂另外一定要食呢個重口味雲吞啦!因為佢係麻醬同麻辣醬一齊,我平時都覺得呢兩種味夾埋好好架,因為平時係出邊食一啲撈麵都會咁,呢度都唔例外。雖然話好似得七隻雲吞好似好少,但係其實隻隻都
咁啱睇到新聞推介開咗呢間新餐廳,即刻去試下!
店舖環境的的適適,但感覺剛好,店外感覺清新。
麻辣米線
烏梅山楂洛神花茶
玫瑰桂圓
另外一定要食呢個重口味雲吞啦!因為佢係麻醬同麻辣醬一齊,我平時都覺得呢兩種味夾埋好好架,因為平時係出邊食一啲撈麵都會咁,呢度都唔例外。雖然話好似得七隻雲吞好似好少,但係其實隻隻都好飽滿好大隻食三四隻已經好夠食得出鋪頭材料好足料,同埋好新鮮係真嘅,選料係好好。
重口味雲吞
涼伴青瓜
整體而言,鋪頭細細但係每個店員都落足心機,尤其是店主,揀咗喺呢度經營好有人情味。睇得出老闆娘好用心經營餐廳,我覺得誠意可嘉,咁有心嘅餐廳係難能可貴,更㗎應該值得表揚。自製創新麻辣亦都唔錯,希望可以帶動到香港人食辣嘅熱情同埋細心。同雲吞真係食材新鮮絕不馬夫,希望佢越做越好啦~