2022-08-09
呢排想搵好食嘅車仔麵,都一連試左幾間。呢間有豬扒係個店名,唔使問招牌菜一定係豬扒。叫四餸,豬腸,蘿白,金菇,豬扒,米線。加杯走甜嘅凍檸茶。金菇唔comment,豬扒係招牌,唔算厚,鬆軟,食得出係美極醃味,係okay唔錯嘅,但未算好好好好食。蘿白甜又淋,無渣,好食。豬腸就差啲,因為我食到有幾舊有少少少少粟味。如果無粟味,係好食嘅。個湯底麻辣醬汁好濃郁,當然唔係去到四川麻辣嗰隻,但以車仔麵黎講絕對合格有餘,好啱重口味嘅我,佢本身唔會校到好辣或好麻。我杯凍檸茶係走甜,但一飲就知係有甜,不過佢係少少少少甜,我趕時間又基於還可接受及唔浪費食物,無叫佢再換過。我坐低時見佢貼住張消費卷有7折嘅單張,咁埋單嗰陣就問係咪有7折,店員話過左期係要搣,我就無再追究。因為我行入去嗰下係無見到張單張,我落左單抬頭先見到,7唔7折唔影響我叫幾多野食。但我出左門口再望,佢係有貼係門口,有行細字寫明去2021年12月31日。都過左7個月,講真,要搣走有幾難?仲放係度,有咩用意?希望店方處理下,唔好引起誤會,真係會有人俾呢樣野吸引左入黎。一定會再食,豬扒雖然唔差但就未必吸引到我再叫,會試其他餸。
呢間有豬扒係個店名,唔使問招牌菜一定係豬扒。
叫四餸,豬腸,蘿白,金菇,豬扒,米線。加杯走甜嘅凍檸茶。
蘿白甜又淋,無渣,好食。
一定會再食,豬扒雖然唔差但就未必吸引到我再叫,會試其他餸。