2020-06-27 24 views
朋友食過話呢間唔錯,決定再戰。打邊爐係一年四季都適合既,二人行唔食任食其呢間唔錯,因為有半份,又可以食多幾款又唔怕叫太多,正正。仲有貼心圍裙,白色衫都唔怕。二人行:1.安格斯肥牛(一份)2.鮮活海蟶(半份)3.手打蝦滑(半份)4.土豆片(半份)5.凍豆漿(半份)6.娃娃菜(半份)7.桂花蚌(半份)最後係叫左麻辣蕃茄鴛鴦鍋,因為朋友唔食辣,不過就岩岩好,有得辣同唔辣,魚與熊掌一齊得。最值推介海蟶同珊瑚蚌,鮮甜肥美,麻辣湯底食帶甜,夾一夾,又唔會有沙,如果唔係得兩個人,真係忍唔住再叫多份。蝦滑中見到有粒粒蝦,又彈牙。凍豆腐大大份,吸左啲湯最好味,又唔會老,麻辣火鍋一定要叫。本身會送一個糖水解辣,再加埋特製香油,食完完全唔會有好辣好辛苦既感覺。
二人行:
1.安格斯肥牛(一份)
2.鮮活海蟶(半份)
3.手打蝦滑(半份)
4.土豆片(半份)
5.凍豆漿(半份)
6.娃娃菜(半份)
7.桂花蚌(半份)

• 鮮活海蟶
  • 桂花蚌