2024-01-01 240 views
食評:麻辣燙哈囉大家,今日我要同大家分享一個關於麻辣燙的食評。呢個麻辣燙,我覺得有幾個問題,所以唔係好推薦。首先,呢個麻辣燙有一個問題係油份太多。喺我試過嘅幾次食用經驗中,我發現麻辣燙基本上係浸係油裡面。食落去會感覺好油膩,而且食完之後都會有一種重口味嘅感覺,令人有啦啦噹噹嘅感覺。其次,麻辣燙嘅食材比較少。通常一碗麻辣燙裡面會有少少肉類、豆腐、蔬菜等等,但係份量真係唔夠。呢個食物主要係以湯底同調味料為主,所以食材嘅份量真係少得可憐,令人覺得唔太飽足。最後,麻辣燙嘅價錢都唔係太親民。相比其他類似嘅快餐或者街頭小吃,麻辣燙嘅價格通常會比較高。如果將價格同份量同味道嚟比較,我覺得唔係太值得買。總括而言,呢個麻辣燙喺我嘅食評中並唔係一個好推薦嘅選擇。油份多、食材少、價格貴,唔夠物超所值。
食評:麻辣燙

Delivery