2019-04-04 400 views
前幾日收工同事們突然興起去打邊爐,我的好閨蜜加同事話食過好正所以就決定黎呢度。我地一行4人黎到點左個麻辣小辣拼美人鍋湯底。美人鍋首先當然飲左個湯先啦,湯色水比較深,味道都比較濃,配料方面桃膠唔算好多,烏雞就煲左好耐先淋。麻辣湯底就唔錯,幾夠麻,不錯的。黑雲耳:正常。手工丸拼盤(10粒):我試左黃金咸蛋黃豬肉丸,感覺幾夾而且幾香。另外蝦丸蝦味幾濃彈牙,另芝士牛肉丸,牛肉似山竹牛肉,同芝士既配合度一般。羊肉片:少少騷味,幾厚身,質感軟熟。雪花一口牛粒:比較一般,難熟(因為個爐熱得比較慢)。精選手切牛肩肉:呢個幾讚,肉片厚度足夠,肉嫩又淋,牛肉很有存在感。👍🏻水蓮:其實第一次食,感覺好fresh,脆卜卜咁,好食。而呢個芭樂籽啤酒,除左甜,我諗無咩其他味道😅順帶一提,呢度既員工都比較極端,有d真係幾好禮貌又有傾有講,但有d態度明顯想表示佢唔太想招呼你,其實我地都唔該前唔該後,但一臉很累,語氣冷淡真係差d🙈

我地一行4人黎到點左個麻辣小辣拼美人鍋湯底。

黑雲耳+手工丸拼盤

黑雲耳:正常。
羊肉片

羊肉片:少少騷味,幾厚身,質感軟熟。
雪花一口牛粒

雪花一口牛粒:比較一般,難熟(因為個爐熱得比較慢)。
精選手切牛肩肉

水蓮

水蓮:其實第一次食,感覺好fresh,脆卜卜咁,好食。
芭樂籽啤酒

而呢個芭樂籽啤酒,除左甜,我諗無咩其他味道😅

2019-03-29
Type of Meal