2023-03-16
星期六去咗尖沙咀行街,搵到呢間好多好評嘅雞煲串燒店食晚飯。我哋6點幾咁早上到去已經有幾枱客人,似乎都唔錯😌喜聚鑊仔麻辣雞 (半隻)$198我哋本來想試麻辣烏雞,但係可惜賣晒,就食返白雞。麻辣雞用鑊仔上,有蠟燭喺下面溫住,食到尾都仲好似有啲溫度,唔會凍晒結晒膏。雞嘅份量足,我哋叫咗半隻,兩個人食啱啱好。雞肉香嫩惹味,尤其是係雞髀位置,好正😋麻辣到適中,食得好過癮👍🏻蒜蓉燒廣島蠔 $78/隻呢個係餐廳六周年送嘅,蠔肉肥美,脹卜卜,用蒜蓉燒正到冇得彈😋燒貴妃蚌 $68/隻貴妃蚌新鮮,爽口鮮甜,用蒜蓉燒咁惹味都掩蓋唔到佢嘅海鮮味👍🏻日本霜降和牛串$59和牛油脂豐富,燒得肥美甘香,肉質鬆軟,充滿肉汁😍明太子釀雞翼 $49一份有兩隻,釀得好飽滿,雞皮嘅油香燒到充分發揮出嚟,配上鹹香明太子同埋甜甜嘅燒汁好食😋,如果雞皮再脆啲仲正😝燒芝士響鈴 $24呢個要趁熱食,響鈴酥脆,裏面捲着嘅芝士鹹香鹹香,熱溶嘅狀態令人無法抗拒,邪惡代表😋焗墨西哥黑松露芝士薄餅 $48雖然黑松露就唔係幾食到,但係有啲酸辣椒好醒胃同埋裏面有綿綿奶香芝士,加上焗得一啲都唔油膩嘅薄餅夾住,幾好食😋
喜聚鑊仔麻辣雞 (半隻)$198
蒜蓉燒廣島蠔 $78/隻
燒貴妃蚌 $68/隻
日本霜降和牛串$59
和牛油脂豐富,燒得肥美甘香,肉質鬆軟,充滿肉汁😍
明太子釀雞翼 $49
燒芝士響鈴 $24