2019-01-27 50 views
今日相約朋友到長沙灣,知道呢到有間<麻辣•茶•雲吞>食辣好好味,特意黎試下,店內報置舒服,約三五知己談天都不錯。餐牌上麵食和雲吞既配搭很多,我地揀左檸辣撈雲吞(7粒),有10粒/7粒選擇,好特別,好少食到有檸檬味既汁配雲吞,有新鮮感!而且辣辣的帶有檸檬香味,雲吞皮薄肉厚,每人3至4粒已有滿腹既感覺!然後點左瑤柱豬骨湯底魚蛋湯麵,除左辣食之外,意外地有唔辣的,點左咁多樣辣菜式,想點一個中和下,瑤柱豬骨湯底好清甜,湯麵質感不會太硬或太淋身,剛剛好,魚蛋彈牙!涼拌雲耳,好喜歡既一道小食,雲耳配合辣非常夾,而店做出黎既辣都好香口!川味口水雞絲-麻辣味好惹味,再加埋青瓜絲,好豐富,雞絲好嫩滑,加埋一齊好好食!我地仲叫左金橘檸檬蜜潤一潤喉,飲落去好清新,食完辣野飲喉嚨即時清一清十分推介呢間小店!

十分推介呢間小店!