2019-11-21 509 views
🎾 #一粒波食好西平時行去上水多數都係食喇沙雞麵🐔呢次本來想去懲罰麵家山下😂但實在太多人想懲罰佢了😂去到已經賣哂🍜所以就去試下呢間台灣野👅-⚾ 紅燒牛肉麵 $68湯底都算幾濃,有小小辣😛牛肉好淋同埋好入味🐮整體唔錯👍🏻係啲麵稍嫌有少少唔夠彈牙🤪.⚾️台南原味肉燥飯 $50之前都冇食過台南既肉燥飯🤔比起一般滷肉飯偏甜🤡唔係我杯茶但味道都可以既😂如果滷肉再夠啲就好了科科.⚾️嘉義雞肉飯 $50又係之前冇試過想試下🤔但呢個就比較一般🤡調味冇咩特別,雞肉唔係特別滑又唔係特別柴😂就是很普通的雞肉and飯🤭.⚾️鹽酥豬扒麻醬拌麵(特餐C) $55呢個超推!!!先唔講佢塊豬扒超大塊🤪仲要炸得好脆,食落辣辣地好正😋個拌麵麻醬超香,係濃到會漿口😂啱哂重口味人士👅不過自己食就可能會有啲漏🤔.⚾️台式奶茶(少糖少冰加仙草凍) -跟餐不得不說佢既奶茶幾驚艷😮通常台式餐廳既野飲水準都一般,但呢度既奶茶茶味勁濃🍃茶味超香,佢係水吧煲茶成間餐廳都聞到🤤配料就一般般啦普通質素🤡 .⚾️雞肉麻醬熱拌麵 $58呢款又同特餐嗰個有啲唔同🤔個醬偏辣,麵係手工麵🤔個麵食落都okay彈牙,但個雞肉就有少少偏柴🐔都okay既但我鐘意特餐嗰個
🎾 #一粒波食好西
⚾️嘉義雞肉飯 $50
⚾️鹽酥豬扒麻醬拌麵(特餐C) $55
⚾️台式奶茶(少糖少冰加仙草凍) -跟餐
⚾️雞肉麻醬熱拌麵 $58
呢款又同特餐嗰個有啲唔同🤔個醬偏辣,麵係手工麵🤔個麵食落都okay彈牙,但個雞肉就有少少偏柴🐔都okay既但我鐘意特餐嗰個多啲😂😂
⚽總評⚽
一句講哂: 去食特餐C跟台式奶茶😂😂😂之後去再試過其他小食都幾好食😋整體水準都幾好👍🏻又可以列入口袋名單👅👅
🏐 洪祖師擔仔麵
上水馬會道168號地舖
11:30 - 00:00
#一粒波ARollingBall #一粒波碌去上水 #洪祖師擔仔麵 #hkig #hkfoodie #香港食評 #香港餐廳 #foodstagram
  • 麻醬拌麵