2024-05-09
喺觀塘真係好多美食,今次同大家分享東廣場內嘅日式小餐廳,呢度有好多美食呢!首先係極上濃蝦湯拉麵同赤身豚肉骨湯叉燒拉麵。兩款拉麵都好出色,湯底濃郁香濃,同埋無味精呢!令人回味無窮。極上濃蝦湯拉麵有鮮甜嘅蝦湯底,配上彈牙嘅拉麵同鮮蝦,味道鮮美。赤身豚肉骨湯叉燒拉麵則有豬骨湯底,口感濃郁,加上嫩滑多汁嘅叉燒,味道更加豐富。除咗拉麵,呢度嘅小食都好吸引人。日本枝豆新鮮爽口,炸章魚球外脆內軟,味道香酥可口。小食拼盤入面有吉列炸蠔同吉列蝦,炸得恰到好處,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁,十分美味。煎釀雞翼則香脆多汁,每一口都令人滿足。跟餐可點飲品,我地揀左可樂同玄米茶,玄米茶有淡淡的香氣,非常適合搭配日式美食。整體而言,呢個麻雀雖小,但五藏俱全嘅日式餐廳食物質素高,性價比高,我地二人食左兩個餐加小食拼盤都係3百蚊有找,服務員態度亦好好,環境舒適乾淨,亦好有日式感,充滿會有回憶感呀!