2011-01-18 45 views
人未齊,肚仔餓,叫左小食兩客,鹽燒三文魚水撥 & 汁燒牛粒。鹽燒三文魚水撥 - 燒得剛好,外皮脆,內裡嫩,軟滑唔“鞋”口,幾 Juicy。汁燒牛粒 - 唔知系牛的問題, 定系燒得略過火位;麻麻地,有點鞋, 頗韌。是晚點的火鍋料有:手切肥牛脊位 - 幾好,牛脊脂肪一定比雪花肥牛少;入口不膩,唔“鞋”唔韌,有嚼頭,但牛味略少。黑豚肉 - 普通,上枱時硬冰冰,肉質算軟,唔韌。粟米仔 - 系甜,但唔好問我有無粟米味。鎮店水餃皇 - 大大隻,5,6 cm 長,細蝦多(大慨5~6隻),可以改名做 Jumbo"蝦"餃。脆肉鯇魚骨腩片 - 爽脆 & 鮮甜。野菜籃 - 一籃菜, 有菠菜,娃娃菜, 白菜, 秀珍菇, 金菇...... 無穿無爛。生麵 - 普普通通,無剪開,帶有輕輕的鹼水味More pic in my blog: http://tasterp.blogspot.com/
是晚點的火鍋料有:
黑豚肉 - 普通,上枱時硬冰冰,肉質算軟,唔韌。
粟米仔 - 系甜,但唔好問我有無粟米味。
脆肉鯇魚骨腩片 - 爽脆 & 鮮甜。
生麵 - 普普通通,無剪開,帶有輕輕的鹼水味
$200 (Dinner)
  • 鹽燒三文魚水撥
  • 牛脊