2016-07-20
第一個嚟嘅係蜜柑紅豆甜薯ice cream, 呢個一上來就好突出,尤其係果兩粒蜜柑,加上高聳雪糕,嗯~就係咁~雪糕加上柑桔醬,入口甘甜香軟,配搭唔錯,又唔會太甜,啱我口味!👍🏻 另外紅豆同甜薯都係我鍾意嘅配搭,大愛!👍🏻下次來一定叫呢個😋第二個嚟嘅係薯餅(好似係)抹茶 cream,呢個抹茶醬整得幾好,唔似出面啲膠水抹茶醬🙊,睇落真係有加抹茶粉入去整嘅!食落去係有抹茶嘅甘苦,但對於本身甜嘅雪糕來講,兩者係相輔相成,唔錯唔錯!下邊類似薯餅嘅物體,外型唔太討好,但食落又幾好食,間中配一啖雪糕係唔錯嘅選擇。最後上嚟嘅係水果紅豆蓉蕨餅,蕨餅係日本傳統甜品,但今次就融合咗水果同紅豆蓉,個人來講覺得賣相還可以,但要食過至知!蕨餅係類似煙煙韌韌嘅麻薯,都ok,但我本人就唔係鍾意同唔水果混合一齊食,唔大match。但紅豆還可以,令蕨餅錦上添花,不過如果蕨餅係黑糖做嘅話就未必match🙇🏻