2017-01-09 3043 views
相比起港式素食,我較愛西式既vegetarian/vegan food,因為我追求食菜既健康,多於食仿肉類既食品,口感、味道等一啲都唔似,何解要食假既肉而唔直接食天然又美味既蔬果呢?今日用餐體驗俾我感覺麻麻,食物同衛生都一般。一坐低就見到張枱抹到好濕,店員用條好濕既布抹完無用番乾布清潔。店員將前菜放落用黎洗碗既碗度,上到桌先拎番碟前菜出黎,咁唔衛生我接受唔到二人自選套餐 $238生煎菜肉餃子餡料菜肉都幾好味,但餃子皮有啲硬。竹笙榆耳蛋白翅碗翅好足料,但無咩味道,需要自行加豉油調味。榆耳食落酸酸地,一般,入面仲有蛋白同素翅。金沙茄子大蝦二人餐黎講份量都幾大碟,外層咸蛋黃香口又帶點咸香,蝦係似苟蒻既口感。雜錦火鴨粒炒飯飯炒得粒粒乾爽,還不錯。以下係單點食品原隻木瓜蟹籽沙律 $14.8木瓜好甜,青瓜夠新鮮,咬落爽口清新。香酥芋蓉石板鴨 $78雖然芋蓉係炸既但唔會吸曬啲油,又唔會太硬,幾好食。咖哩羊腩雜菜農夫包 $98咖哩唔係幾夠辣,個包就乾左啲,仿羊肉都有騷騷地既味。麥米粥 (附送糖水)糖水比較稀,麥米一粒粒煙煙韌韌好好咬口。

今日用餐體驗俾我感覺麻麻,食物同衛生都一般。

二人自選套餐 $238

生煎菜肉餃子

餡料菜肉都幾好味,但餃子皮有啲硬。
生煎菜肉餃子
竹笙榆耳蛋白翅

竹笙榆耳蛋白翅
金沙茄子大蝦

金沙茄子大蝦
雜錦火鴨粒炒飯

飯炒得粒粒乾爽,還不錯。
雜錦火鴨粒炒飯
以下係單點食品

原隻木瓜蟹籽沙律 $14.8

木瓜好甜,青瓜夠新鮮,咬落爽口清新。
原隻木瓜蟹籽沙律
香酥芋蓉石板鴨 $78

雖然芋蓉係炸既但唔會吸曬啲油,又唔會太硬,幾好食。
香酥芋蓉石板鴨
咖哩羊腩雜菜農夫包 $98

咖哩唔係幾夠辣,個包就乾左啲,仿羊肉都有騷騷地既味。
咖哩羊腩雜菜農夫包
麥米粥 (附送糖水)
糖水比較稀,麥米一粒粒煙煙韌韌好好咬口。
麥米粥
香酥芋蓉石板鴨