2007-11-28
呢間o野第一次去食. 因為有人介紹話ok.未入去之前見到個門口貼o左又好多雜誌o既介紹. 心諗應該都唔會太差o卦.另外,見到門口價錢牌, 都覺得ok. 見落唔算好貴.所以最後決定入去試試.(入到去發覺舖裡面個價錢牌好似同出面有d出入)我o地一行5人, 一共食o左四百三十.1.豬手飯~真係不錯,雖然係普通o既鹵水汁,不過勝在唔算太肥,而D飯橯埋d汁幾好食. 2.泰國茄子+泰國唐虱魚~小辣,幾好食.個茄子好味.3.綠咖哩橯檬~都ok.綠咖哩好香.不過個檬粉好似米線咁. 4.咖哩炒蝦($14X)~好甜,冇辣味.同其他泰國菜館一樣.冇驚喜.5.青木瓜檬粉沙律($18)~酸+小辣,好多汁,青木瓜得面頭少少.(Remark:-其實叫呢個o既重點都係想食青木瓜, 所以落order時都問o左可唔可以走檬粉,佢o地話可以, 所以先叫.不過到最後都係冇走到. No Good.)6.海鮮冬陰功~料多(魷魚特多), 少辣,不過我自己覺得好似唔係幾夠酸.酸多少少會好d7.蒜蓉炒椰菜苗~冇特別,椰菜苗食落好似芥菜咁. 8.蒜蓉包~都ok喇,不過係唔夠脆同埋有d貴.20蚊得6小片.9.串燒($38/半打)~得雞同豬
我o地一行5人, 一共食o左四百三十.
2.泰國茄子+泰國唐虱魚~小辣,幾好食.個茄子好味.
3.綠咖哩橯檬~都ok.綠咖哩好香.不過個檬粉好似米線咁.
7.蒜蓉炒椰菜苗~冇特別,椰菜苗食落好似芥菜咁.
8.蒜蓉包~都ok喇,不過係唔夠脆同埋有d貴.20蚊得6小
片.
9.串燒($38/半打)~得雞同豬. 我o地叫o左雞.ok喇,普普通通.
佢o地o既咖哩好少選擇,肉類主要得雞同豬. 冇牛的.
飲品冇咩選擇.
同埋,都幾多人.
整體覺得麻麻地. 基本上係唔會有next time.V_V