2022-12-16
時新漢堡飽以前讀書成日黎食,好好味嘅港式漢堡包;前排再想encore 下,就去咗紅磡搵野食啦,依家已經由天橋位搬到黃埔天地家居庭到雙層漢堡包 配芝士蛋 HK$43呢個配搭係我以前成日叫,雙層漢堡包配秘製沙律醬,漢堡包嘅厚度同以前一樣咁厚,一啖唔可以咬到成個包;手打漢堡好juicy,秘製沙律醬嘅味道同以前有少少分別,但以港式味道漢堡包黎講算唔錯~期間限定套餐 (單層漢堡包+炸脾+薯條+凍檸荼) HK$69 單層漢堡包單層漢堡包只有一塊漢堡、芝士同秘製沙律醬,味道依然唔錯,但相比起雙層漢堡包,雙層漢堡包會比較有滿足感炸脾呢個炸脾醃得好入味,好似豉油皇雞脾嘅味道薯條薯條一般般,係細個係荼餐廳食到嘅味道~ 脆爆谷雞粒 HK$25我地仲額外加咗個小食,呢個雞粒味道一般般,但就係會忍唔住一粒接一粒咁食,如果有多啲椒鹽味就更加好啦~整體感覺雖然漢堡包同以前嘅味有啲唔同,同行朋友第一次食就覺得好食;餐廳依家充滿住舊時香港味道,想懷念嘅時候不妨去試下~
雙層漢堡包 配芝士蛋 HK$43
單層漢堡包
炸脾
呢個炸脾醃得好入味,好似豉油皇雞脾嘅味道
薯條
薯條一般般,係細個係荼餐廳食到嘅味道~
脆爆谷雞粒 HK$25
整體感覺