2021-11-19
Boing?!黃埔美食坊餐廳雲集,除咗好出名嘅幾間中菜,最近發現呢間Boring?! 原來都好有水準👍🏼🌀黑松露泡沫野菌忌廉湯黑松露香氣撲鼻,內裡有野菌茸,唔走creamy路線卻更有口感,令人更期待之後嘅主菜🌀溫泉蛋帶子黑松露沙律好適合打咭📸沙律加上油醋汁令味蕾即時醒一醒,帶子沾上少許黑松露香味,鮮香十足,生熟度剛剛好嘅溫泉蛋十分精緻,靚到唔捨得食呀🌀燒法國春雞伴黑松露意大利飯性價比頗高嘅一個set,有半隻燒春雞,已經一開二方便食用,雞皮部份燒得香脆 意大利飯軟硬適中,加上黑松露提昇味道,越食越滋味。🌀啤酒茴香焗盲鰽魚好特別的一道菜,餐廳用上茴香做主要調味,以玻璃紙封住烹調,令魚肉更加吸收香料味道,魚肉結實得嚟口感滑嫩,仲好細心已經起晒骨方便食,抵讚!除咗食物質素,另一樣好impressive嘅係佢地服務真係好好,店員時刻都好有禮貌,又總會在客人有需要嘅時候出現,令我地對餐廳嘅感覺加分不少呢!
🌀黑松露泡沫野菌忌廉湯
🌀溫泉蛋帶子黑松露沙律
🌀燒法國春雞伴黑松露意大利飯
意大利飯軟硬適中,加上黑松露提昇味道,越食越滋味。
🌀啤酒茴香焗盲鰽魚