2021-11-03 282 views
尋晚趁住阿媽放假,放咗學就同媽咪去黃埔搵好嘢食~見到呢間西餐廳,覺得幾正,就想來試吓~餐廳嘅環境幾高級,坐得幾舒服,佢嘅dinner set大概$100至$300不等餐包跟餐附送餐包,配埋牛油🧈幾香嘅餐包~是日餐湯有蕃茄南瓜湯🎃酸酸甜甜嘅南瓜湯,飲落有淡淡嘅南瓜味,唔錯黑松露泡沫野菌忌廉湯$18黑松露忌廉湯幾香幾濃郁,仲有蘑菇醉係入面,配埋黑椒,將湯嘅香味昇華~飲落覺得幾creamy幾好飲溫泉蛋帶子黑松露沙律跟餐配沙律🥗一大碟沙律菜,中間有隻溫泉蛋,流心嘅蛋黃同蛋白,幾特別~沙律菜幾新鮮,酸酸甜甜,仲有一大粒帶子添!法式低溫慢煮香橙焦糖乳鴿半隻$18跟餐加$18就有半隻乳鴿~煮得幾香嘅乳鴿,同平時酒樓食嘅唔同,佢嘅外皮幾香脆,入邊嘅肉質幾香滑日式蟹膏蟹肉意大利飯$178有一大隻蟹蓋喺飯面,擺得幾靚~有好多蟹肉意大利飯,有好多醬汁,幾creamy,配埋蟹肉幾好味😋啤酒茴香焗盲鰽魚$238好特別嘅焗魚,第一次食用啤酒整成嘅焗魚,啤酒味幾濃郁,好適合啲鍾意啤酒嘅朋友試吓~魚幾香滑,仲有啲瓜菜做伴碟,唔錯Virgin Rose Lychee Mojito $38好香甜嘅玫瑰荔枝梳打~飲落有清香

餐包
跟餐附送餐包,配埋牛油🧈幾香嘅餐包~

是日餐湯
有蕃茄南瓜湯🎃酸酸甜甜嘅南瓜湯,飲落有淡淡嘅南瓜味,唔錯

黑松露泡沫野菌忌廉湯$18

溫泉蛋帶子黑松露沙律

法式低溫慢煮香橙焦糖乳鴿半隻$18

日式蟹膏蟹肉意大利飯$178

啤酒茴香焗盲鰽魚$238

Virgin Rose Lychee Mojito $38
好香甜嘅玫瑰荔枝梳打~飲落有清香嘅玫瑰味🌹仲有荔枝嘅甜味,粉紅色幾靚,幾適合打卡~

Boring calada $38
係椰汁菠蘿梳打,有香甜嘅椰汁🥥仲有清爽嘅菠蘿汁🍍椰汁幾香,菠蘿汁幾甜,但係冇荔枝梳打咁甜,同樣咁好飲

餐廳職員嘅服務態度幾好,好有禮貌

2021-11-01
$300 (Dinner)