2021-10-11 180 views
#灰到黃埔 #灰到食甜品之前去左一趟黃埔,咁啱經過呢間幾出名嘅甜品舖,同朋友食完lunch之後就嚟試試~-🔻焦糖海鹽粉雪冰 $50呢款應該係店內嘅signature,但同行友人同我都覺得一般🤔粉雪冰味道好似細個食嘅牛奶片,我自己就麻麻地😳最底嘅雞蛋布丁個冰都唔係好夾,而且唔係有蛋香味而係生雞蛋味(?)🤔我覺得係呢兩隻味係有唔同😂其他配料(爆谷,焦糖脆脆)係最好食😂後者脆得嚟又唔會好痴牙😚-👅食後感:呢款就唔太啱我口味🤧如果下次再去附近嘅話會想試埋芝麻雪糕🤔-👀個人喜愛度:6/10-🚩Sweet Craft紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G33號舖-#美食 #香港美食 #hk #hkfood #foodie #hkfoodie #甜品 #디저트 #dessert #caramel #焦糖 #카라멜#shavedice #빙수
#灰到黃埔 #灰到食甜品
🔻焦糖海鹽粉雪冰 $50