2020-10-30 448 views
有無人好鍾意食餃子🙋🏿‍♀️話說小編作為荃灣友之前成日幫襯被稱為荃灣必食既餃X屋!但比人標左做藍店之後又沒得幫襯了。不過唔怕既,好食既餃子何其多😳今次介紹既就係荔枝角黃店-甜記餃子💛雙拼煎餃-香芹芫荽豬肉餃 拼 栗米芝士雞肉餃 $46 10pcs先講香芹芫荽!🐢係芫荽控,次次同佢食野,如果有芫荽揀佢都必揀!而我就無乜感覺(好彩唔憎)~佢 comment呢隻無咩特別唔算特別好食,中規中矩,而我本身唔太喜芹菜所以唔岩口味,不過唔伏粟米芝士雞肉餃係必叫必叫必叫😍😍超好食😳D芝士半流心熱辣辣溶緊,配埋香甜粟米,又好夾雞肉,真係超好食,去到要同🐢爭最後一舊既地步😂雙拼湯餃-京蔥羊肉餃 拼 西洋菜豬肉餃 (配蕃茄薯仔魚湯) $42 10pcs京蔥羊肉餃幾好食,羊肉味出得黎唔會好腥😳個京蔥唔會話太搶味(利申:不太喜京蔥),我覺得可接受幾好味~西洋菜豬肉餃幾好味,西洋菜好味🤤另外一提佢個湯好「自家媽咪湯feel」💛有種住家感覺~幾好飲真材實料!話說佢離(荔枝角)地鐵站大約10分鐘路程,🐢落堂去左拎飛後行去地鐵站接路痴本人再行去餐廳岩岩好有得食!所以even好多人排隊,實際上唔洗等好耐既~

西洋菜豬肉餃幾好味,西洋菜好味🤤

芝士粟米雞肉餃
芝士粟米雞肉餃