2024-02-24 38 views
原來黃埔都開咗手打檸檬茶舖但究竟香港而家通街都係手打檸檬茶,邊間先至好?🤔原來檸濛濛係第一家進駐香港嘅手打香水檸檬茶店,是香港最多分店的手打檸檬茶品牌,有成超過12家😳佢用頂級香水檸檬暴打😆,所有產品都係真材實料,拒絕粉沖,不添加任何奶精😉佢仲採用新鮮果粒,喝之前記得搖一搖,把鮮果和茶底充分融合🤩佢仲有香港獨創產品黃皮金蛋檸檬茶系列 🌟(唔好睇錯係皮蛋🤣)檸濛濛是黃皮檸檬茶的領航者⛵️採用嶺南新鮮黃皮,半杯都是果肉(你睇吓最後張相就知啦,好多果肉😳自己一個飲完都會好飽😍)佢嘅手打檸檬茶係採用傳統嘅港式拉茶製作方法,聽講40分鐘拉一壺茶,一壺茶只可做10杯打造出經典港式檸檬茶嘅風味再加埋香水檸檬,成杯就好香我另外再試埋油柑桂花檸檬茶同埋葡萄桑葚•茉莉毛尖好重桂花同埋茉莉味而且好多果肉每杯都好好味不過我都係最鍾意黃皮檸檬茶,因為佢真係好香同埋覺得如果喉嚨唔舒服飲完就會好舒服🥰覺得佢咁真材實料會再返嚟試多啲唔同口味😋#檸濛濛#黃皮金蛋檸檬茶#手打檸檬茶#黃埔美食
原來黃埔都開咗手打檸檬茶舖

但究竟香港而家通街都係手打檸檬茶,邊間先至好?🤔

佢仲採用新鮮果粒,喝之前記得搖一搖,把鮮果和茶底充分融合🤩

佢仲有香港獨創產品黃皮金蛋檸檬茶系列 🌟
(唔好睇錯係皮蛋🤣)
檸濛濛是黃皮檸檬茶的領航者⛵️
採用嶺南新鮮黃皮,半杯都是果肉
(你睇吓最後張相就知啦,好多果肉😳自己一個飲完都會好飽😍)

再加埋香水檸檬,成杯就好香

我另外再試埋油柑桂花檸檬茶同埋葡萄桑葚•茉莉毛尖
好重桂花同埋茉莉味