2021-04-19
諗諗吓都有成好幾年冇去過韓國啦🙉一直對當地嘅烤肉念念不忘,行街見到呢間燒肉店推出左慶州五花肉套餐,都幾抵食,就去咗一解鄉愁🌙慶州豚肉的神話( $498)慶州五花肉、霜降牛小排、特製護心肉、薄切牛舌、蔥蒜牛五花、梨汁雞肉、大八爪魚🍗🍖🥩🥓除咗慶州豚肉之外都包括左有幾款牛肉同埋海鮮架,呢個set嘅性價比都幾高!而且肉嘅份量比想像中多🤩🤩開頭都諗住唔夠飽就叫啲飯麵,但點知係食完肉都已經超級飽主角慶州豚肉仲有張卡片認證㗎!✨✨長長一條五花腩,可以剪成十幾塊,首先試下就咁食品嚐下肉味,比平時豬肉彈牙,肥瘦均勻🥓🥓肥肉部份入口即溶,要用鮮甜去形容呢隻慶州豚肉,然後我再用生菜🥬包住燒到燶邊嘅豚肉再加埋泡菜蒜頭等配料一啖食落口,好滿足啊💦💦八爪魚夠新鮮🐙🐙燒完咬開皮香肉嫩有水份,唔會好似香口膠咁霜降牛小排賣相靚仔🐂燒到半生熟粉粉地色就啱啱好食得,牛味濃梨汁雞肉我燒好後用爐邊芝士包住🧀🧀同時想念下喺韓國食芝士炒雞既味道🤤🤤蔥蒜牛五花口感扎實🥩配埋燒肉汁好啱送飯食😋😋另外店員嘅服務態度好好🧏🏻♀️時不時都問我哋需唔需要幫手或者見到我哋搞唔掂就幫手燒肉,唔知下次會推出咩新款式呢?期待🤩🤩
八爪魚夠新鮮🐙🐙燒完咬開皮香肉嫩有水份,唔會好似香口膠咁
霜降牛小排賣相靚仔🐂燒到半生熟粉粉地色就啱啱好食得,牛味濃
蔥蒜牛五花口感扎實🥩配埋燒肉汁好啱送飯食😋😋