2024-12-02 558 views
喺黃埔睇完電器之後,見好耐無食過上海菜,決定喺詠藜園食返籠小籠包先~呢度嘅小籠包即叫即蒸,外皮薄軟,餡料豐富,咬一啖就試到鮮甜湯汁,配埋醋和薑絲,咁好食點可以錯過呀🤤主食我哋就叫咗擔擔麵,擔擔麵嘅麵條煙韌彈牙,湯汁濃郁之外,仲有肉醬同花生碎,辣味啱啱好,食唔停呀口👍👍另外,我哋仲叫咗蒜茸豆苗同炸饅頭。蒜茸豆苗色澤嫩綠,鮮嫩香口,蒜茸味香濃郁,仲好爽身!而炸饅頭嘅表面同底面都炸到金黃色,賣相吸引,而且外脆內軟,金黃鬆脆,一食就上癮!😏 最後仲叫埋豆沙鍋餅,外皮炸得香脆煙韌,內餡有香甜豆沙,入口甜而不膩。✨楊家小籠包✨擔擔麵✨蒜茸豆苗✨炸饅頭✨豆沙鍋餅
楊家小籠包
蒜茸豆苗