2023-04-05 720 views
素年(紅磡) @years.hk 📍:紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G27號舖🚗:黃埔地鐵B出口 步行5分鐘📞:+852 9366-3261💲:~HKD160/head for lunch Food quality✔️:黑糖薑汁燕麥奶、香蕉火龍果燕麥奶、黑芝麻燕麥奶👌🏼:芫茜意大利粉、越式酸辣潛艇三文治、檸檬焦糖脆脆撻、日式咖哩配雜菜手抓餅總結:😋一間由深水埗起家嘅素食cafe小店 款式多樣 價錢偏抵 份量又多 飲品一律比食物出眾 食物雖然唔太驚艷👌🏼但絕對係素食者嘅好選擇之一😋老餅養生界嘅朋友必點黑糖薑汁燕麥奶同黑芝麻燕麥奶 尤其推薦前者 薑味同黑糖味都好出 飲到一絲絲嘅薑 完全係我杯奶‼️😋香蕉火龍果燕麥奶都好濃味 出嚟嗰種桃紅色雖然令人卻步 但味道卻好討喜 而且加埋燕麥奶無咁難以入喉 仲好好健康tim🥰😋環境大 而且唔逼 枱同枱之間好寛闊 坐得好舒服 🤔️食物整體都冇咁驚艷 不過全部都冇伏好食嘅 而且價錢抵食 份量又多 同埋香港本身素食選擇確實唔多 呢間確實值得vegetarian去食🙏🏼🤔️芫茜意大利粉睇落好茜 但實際冇咁茜令我有啲失望🥲 but份量多 好食嘅 係唔夠重口味 啱大眾口
素年(紅磡) @years.hk
📍:紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G27號舖
🚗:黃埔地鐵B出口 步行5分鐘
📞:+852 9366-3261
💲:~HKD160/head for lunch

Food quality
✔️:黑糖薑汁燕麥奶、香蕉火龍果燕麥奶、黑芝麻燕麥奶

總結:

😋環境大 而且唔逼 枱同枱之間好寛闊 坐得好舒服

🤔️芫茜意大利粉睇落好茜 但實際冇咁茜令我有啲失望🥲 but份量多 好食嘅 係唔夠重口味 啱大眾口味👍🏼

🤔️說實話 素食嚟講真係同普通食物唔係好大分別 難怪得咁多素食者喜愛✔️ 不過因為我食過好好食嘅素食餐廳後 對素食要求高咗啲啲 so唔好太大期望就會覺得幾好食

🤔️嗰撻🍮好靚 不過檸檬味偏重 同焦糖脆脆有啲唔太夾 但都幾好食嘅

😨唯一唔好係呢間有限入座時間 坐咗兩個鐘後就畀人趕走了 說實話2個鐘確實好合理 不過想坐耐啲嘅朋友就試下閒日來比較好

• 黑糖薑汁燕麥奶
  • 香蕉火龍果燕麥奶