2020-05-26
每集YellopenRice都有睇嘅我, 成日都係到諗如果荃灣都有開就好~然後居然真係比我等到彩虹串燒店開係荃灣😆雖然真係開正樓下咁近, 但係日日都好多人, 所以一定要訂位~如果住得近, 可以考慮外賣返屋企食!~野食嘅種類夠多~ 特別係新開張仲有海鮮餐優惠!鮑魚餐會送帶子, 扇貝餐送大花甲, 蟶子皇就送象拔蚌$210 一個海鮮餐都幾抵食~~ 不過唔知優惠做到幾時我地兩個人就點咗一個鮑魚餐 (送帶子) $210, 膏蟹海鮮粥 $108, 同埋幾串串燒鮑魚幾大隻下, 好中意隻椒鹽味帶子個味係ok, 肉質有啲un, 不過呢隻帶子本身係咁, 當然唔及扇貝好味膏蟹海鮮粥都幾鮮甜又有膏, 入面仲有幾隻蜆仔~~ 另外仲叫咗燒茄子, 雞腎, 同埋推薦必食嘅 包皮包雞包皮卷我估係雞皮包住雞肉, 外脆內嫩, 真係好好食好正!!!雞腎就一般般~ 燒茄子都唔錯, 有啲應該係孜然粉係面, 幾香~總括黎講, 樣樣野食都ok, 冇野係伏下次試下叫外賣 ^^ 因為堂食真係有啲迫!~
然後居然真係比我等到彩虹串燒店開係荃灣😆
如果住得近, 可以考慮外賣返屋企食!~
鮑魚餐會送帶子, 扇貝餐送大花甲, 蟶子皇就送象拔蚌
$210 一個海鮮餐都幾抵食~~ 不過唔知優惠做到幾時
膏蟹海鮮粥都幾鮮甜又有膏, 入面仲有幾隻蜆仔~~
我估係雞皮包住雞肉, 外脆內嫩, 真係好好食好正!!!
總括黎講, 樣樣野食都ok, 冇野係伏
下次試下叫外賣 ^^ 因為堂食真係有啲迫!~
Other Info. :
如果第一次食, 真係可以食佢推薦嗰啲~
btw, 老闆娘真係好nice, 好中意佢