2018-05-01
雖然未有時間去韓國旅行,但放假都仲可以去食韓國炸雞。同女朋友去完行街,就去左蘭桂坊既sodam chicken度食炸雞。入到去覺得裝飾簡約舒服,我地安排到二樓既窗口位度坐,望到街景。我地叫左2人套餐 (HKD 398),我地選擇左雙拼炸雞,芝士薯條同埋凱撒沙律。個雙拼味道我地要左黃金咸蛋同埋甜酸。另外仲有韓式,蜜糖芥末,辣味,雪花芝士,檸檬柚子既其他味道選擇。至於個套餐飲品,我地叫左蘋果特飲(加HKD 10)和薑檸蜜 (HKD 6)。先黎既係凱撒沙律,分量都幾大,有好多沙律菜,蕃茄,煙肉同埋芝士,仲附送沙律醬。個人覺得味道唔錯,係一個唔錯既餐前開胃前菜。跟住黎既就係芝士薯條,賣相唔錯,有好多芝士粉係薯條度,薯條就好大條同熱辣辣咁。食落去仲好好味,一啲都唔覺得膩,食指大動。跟住黎既就係我地既主菜炸雞。兩種味道既雞件都非常大件,而且啖啖肉,肉質鮮嫩,外脆內軟。另外,黃金咸蛋個邊有埋咸蛋味既薯片。個人比較喜歡黃金咸蛋既味道,不過甜酸醬既雞件都好好味。蘋果特飲賣相就攞哂滿分,用一個好大既酒杯盛載著富有青蘋果淡淡既味道,非常清新冰涼。另外,仲有一串糖果,感覺多一份童真。 至於個薑檸蜜,好夠薑味,
蘋果特飲賣相就攞哂滿分,用一個好大既酒杯盛載著富有青蘋果淡淡既味道,非常清新冰涼。另外,仲有一串糖果,感覺多一份童真。 至於個薑檸蜜,好夠薑味,味道不俗。