流叔👨🏻‍🍳會開艇仔係海岸邊🌊🏝(香港仔 / 鴨脷洲)開檔🚢⛴賣既係一碗一碗足料既艇仔粉⛴🍜好有特式💕買完可以坐係海邊公園仔🪑到食黎個海景Lunch🌊🍽~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ 艇仔粉 ($30) ⛴🚢🍜第1️⃣次食,唔識嗌餸😬所以黎左碗雜錦🤓揀左河粉,流叔仲問左句加唔加雞髀🍗不過見雜錦都應該夠食,我就冇加😌碗粉係即叫即煮🔥再由船上面遞上黎😍拎上手個下係熱辣辣,好足料,乜都有d😝😛切雞🐔 • 雞腎 • 叉燒🐷 • 燒鴨🦆 • 大魚蛋 • 菜🥬面仲有少少🤏🏻蔥花。湯底味道都唔差🥣係用大地魚🐟熬出黎,唔係🙅🏻‍♀️味精。整體黎講 味道唔算話好特別🤨但係真係好有特色 • 有風味❣️💁🏻‍♀️因為假期好多人排緊隊🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♂️流叔行唔開,所以教我搭舢舨($2.2)過對面岸⛴🚢第☝🏻次搭 & 第☝🏻次食,真係一個好特別既體驗✨~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔺建議大家出發前可先打電話俾流叔☎️📞Confirm營業時間⏰🔺去到又可以打個電話俾流叔📱問下佢個位置📍係邊先,如果唔係太多人買緊
賣既係一碗一碗足料既艇仔粉⛴🍜好有特式💕

買完可以坐係海邊公園仔🪑到食黎個海景Lunch🌊🍽

▪ 艇仔粉 ($30) ⛴🚢🍜
第1️⃣次食,唔識嗌餸😬所以黎左碗雜錦🤓
揀左河粉,流叔仲問左句加唔加雞髀🍗
不過見雜錦都應該夠食,我就冇加😌
碗粉係即叫即煮🔥再由船上面遞上黎😍
拎上手個下係熱辣辣,好足料,乜都有d😝😛
面仲有少少🤏🏻蔥花。
湯底味道都唔差🥣係用大地魚🐟熬出黎,唔係🙅🏻‍♀️味精。
整體黎講 味道唔算話好特別🤨
但係真係好有特色 • 有風味❣️
艇仔粉 ⛴🚢🍜

流叔行唔開,
所以教我搭舢舨($2.2)過對面岸⛴🚢
第☝🏻次搭 & 第☝🏻次食,真係一個好特別既體驗✨

🔺去到又可以打個電話俾流叔📱
問下佢個位置📍係邊先,如果唔係太多人買緊,
佢仲會唔洗你行,由佢駛過黎搵你⛴🚢
🔺第1次搭舢舨,$2.2就過到對面,好抵呀😂
如果唔想搭舢舨,可以兜個大圈行橋過😂