2018-08-04
去開九龍城,我都有一間泰國菜係幫襯開嘅,而我朋友都係入面做負責串燒,不過佢無做了所以特意發掘新地方。問左幾個朋友,都不約而同推薦同心泰國菜館,就試試佢!店內環境比較舊式,坐得唔係好舒服,仲好多時要搭檯。由於得我同女友二人,所以只係叫左三樣野!豬手呢個同我係泰國食真係一樣咁好味,非常入味,皮肉又淋,配埋個酸辣汁好開胃!最好食一定係墊底d菜,吸哂所有精華!小食拼盤呢個有d唔開心,我朋友叮囑我要試個香葉包雞,黎到唔見有我就問啦,佢話賣哂用左另一樣野代替,呢點希望食店改善啦,搞到我有d失望。請番個拼盤,都係魚餅呀炸丸個類,都ok嘅係有d偏咸椰青焗海鮮飯呢個比較少見,都係見人地叫我地先叫,一上檯就聞到椰子看,飯粒好飲熟口感唔錯,有海鮮係底,仲有椰絲,甜甜地!唯一有d狼狽係唔知點食,成座山咁高,d飯"不"到周圍都係,要小心d食!
豬手
小食拼盤