2022-11-27 136 views
呢日係平日下午,雖然入西貢無得襯熱鬧,但多左一份寧靜悠閒既感覺。之前聽朋友講呢間人氣cafe周末成日排長龍,襯呢日係平日,當然要試一下。Cafe係出名賣茶果果條街,唔難搵。主食好似選擇不多,但具有小店特色,好多都係一般cafe較少見,例如:Open Toast 和 Dutch Bany Pancake。作為抹茶控既我,當然會揀Matcha latte。抹茶同花混合得幾好,口感順滑,抹茶味出,好飲!是日餐湯同包好精緻,特別係個包,份量多,有咬多,好食。個周打蜆湯大大碗,兩個人share都ok。味道仲要creamy得黎,飲完都唔會感到膩,必叫。黑松露蟹肉沾醬配吐司蟹肉份量不少,帶鮮味,加埋陣陣既黑松露味,味道特出得黎,唔會覺得過咸,連我個揀飲擇食個朋友都話岩食。真係有啖啖蟹肉。上網見呢Dutch Baby Pancake咁人氣,當然是叫返個試下。個Pancake係薄身同重蛋味,加埋個豆腐雪芭,味道好有驚喜,會唔覺唔覺食哂。

Cafe係出名賣茶果果條街,唔難搵。

作為抹茶控既我,當然會揀Matcha latte。
抹茶同花混合得幾好,口感順滑,抹茶味出,好飲!
Matcha Latte

是日餐湯同包好精緻,特別係個包,份量多,有咬多,好食。
是日餐湯同包

是日餐湯

黑松露蟹肉沾醬配吐司

真係有啖啖蟹肉。
黑松露蟹肉沾醬配吐司

Dutch Baby Pancke (Mixed Berries) 另加豆腐雪芭

Matcha Latte
是日餐湯同包
是日餐湯
黑松露蟹肉沾醬配吐司
  • Mixed Berries Dutch Baby Pancake