2016-02-18
本人第一次寫食評。都係第一次寫負評。因為實在太過不滿所以先黎寫。依間餐廳我都係第一次食。首先一坐底枱面污蔑,坐得又迫。由坐底都食完埋單都有個女樓面係隔離枱禁電話。上菜時,食物賣相太差完全唔想影底請唔好見怪。水牛芝士蕃茄沙律:水牛芝士得個5毫子咁大粒仲要得4粒。焗田螺:田螺5粒,薯溶稀到好似爛泥咁。黑松露炒蛋白:除左黑松露味完全食唔到味,好淡。龍蝦湯:完全一啲龍蝦味都無仲要超級咸!相信落左好多雞粉。紐西蘭羊架:叫左5成熟,一切開已經幾乎全熟,同樓面反映左,去廚房換反兩支骨,重新煎過既兩支骨出到黎都係變左7成,由此可見廚師其實唔係好識煎扒。仲要件羊超級咸。鵝肝拼牛柳:鵝肝算係正常,牛柳都係叫左5成,但係變左7成,切開完全一啲血水/水份都無,入口直頭就係一塊肉乾!!!厲害!!!凍檸茶完全無茶味,好似飲緊凍檸水咁,仲要係超級甜既凍檸水。唯一得杯熱咖啡算係一杯正正常常既熱咖啡。一間對食物無要求,服務無要求,環境無要求既餐廳。其實本人係一個西餐廚師,基本上見到食物就已經知道依間餐廳既廚師對佢做出黎既食物係幾咁求其,幾咁無要求。2個人食埋單接近$800,其實唔算貴,但食物同服務絕對唔應該係啲咁既質素
依間餐廳我都係第一次食。
首先一坐底枱面污蔑,坐得又迫。
由坐底都食完埋單都有個女樓面係隔離枱禁電話。
上菜時,食物賣相太差完全唔想影底請唔好見怪。
水牛芝士蕃茄沙律:水牛芝士得個5毫子咁大粒仲要得4粒。
焗田螺:田螺5粒,薯溶稀到好似爛泥咁。
黑松露炒蛋白:除左黑松露味完全食唔到味,好淡。
龍蝦湯:完全一啲龍蝦味都無仲要超級咸!相信落左好多雞粉。
凍檸茶完全無茶味,好似飲緊凍檸水咁,仲要係超級甜既凍檸水。
唯一得杯熱咖啡算係一杯正正常常既熱咖啡。
一間對食物無要求,服務無要求,環境無要求既餐廳。
2個人食埋單接近$800,其實唔算貴,但食物同服務絕對唔應該係啲咁既質素。