2023-06-27
🌟餐廳:Greenhouse📍地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場食通天10樓1004號舖💰價位:~$100- $200⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 22:00📱電話:23834022放左工就約埋朋友仔去時代廣場行下街,順便食埋晚飯先返屋企~朋友仔揀咗呢一間位於時代廣場食通天10樓既「Greenhouse」,餐廳以田園風裝修,空間感十足而且座位寬敞舒適,岩哂我地傾住計慢慢歎dinner~———————————————————🔹布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁布拉塔芝士係我既最愛~下層鋪滿火箭菜,混合蕃茄仔及布拉塔芝士,清新又開胃,作為頭盤岩哂~———————————————————🔹香炸蜜糖單骨雞翼即叫即炸熱辣辣香噴噴,單骨雞翼食落夠哂方便,外層灑滿炸蒜粒及搽上蜜糖,好惹味~———————————————————🔹蕃茄芝士羅勒薄餅上菜速度好快~用料充足,芝士份量夠哂澎湃,拉哂絲,薄餅質地香脆帶點煙韌,口感唔錯~———————————————————🔹黑松露意粉賣相精緻~上層鋪滿大量火箭菜,好搶眼~意粉口感彈牙,搭配黑松露及忌廉煮制,味道突出~———————————————————🔹椰
📍地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場食通天10樓1004號舖
💰價位:~$100- $200
⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 22:00
📱電話:23834022
放左工就約埋朋友仔去時代廣場行下街,順便食埋晚飯先返屋企~
🔹布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁
🔹香炸蜜糖單骨雞翼
🔹蕃茄芝士羅勒薄餅
🔹黑松露意粉
🔹椰子泡沫冰美式
餐廳安排咖啡師調制特色咖啡~呢杯椰子泡沫冰美式,加入椰子肉,令美式咖啡飲落帶點椰子清香~
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳位於銅鑼灣時代廣場,地理位置一流,岩哂行完街醫肚既朋友仔~
食物方面,提供多國西式菜式,選擇繁多,半開放式廚房透明度十足,傳來陣陣香氣,令人更期待各種菜式~