2017-12-17
朋友生日食咩簡直就係世紀難題😂如果諗唔到食咩嘅話都可以諗下位於旺角嘅登打士廣場,有好多唔同嘅Cafe☕️ 今次一於試吓呢間餐廳啦!先黎一個溫泉蛋蟹柳沙律🥗不過不失嘅味道,不過份量都非常足夠!黑松露油帶子虎蝦意粉🍤隻蝦都好大隻,用黑松露油炒過之後特別香,意粉亦唔會因為炒嘅關係變得乾爭爭,呢個係值得一試!番茄意大利腸意粉🍅味道比較酸,腸仔份量都非常多。白汁三文魚意粉🍝食落都幾Creamy,但三文魚嘅份量真係非常少,真係得個朵花嘅份量😂😂炸物拼盤,有炸蝦、炸薯條、炸洋蔥圈、薯圈等等。配有兩個醬汁可以選擇,上碟時因為係剛剛炸起好香,特別喜歡佢嘅洋蔥圈,食落香口,點沙律醬食好好味!😋😋最後有呢一個青蘋果忌廉窩夫🍏🍨用青蘋果配合窩夫嘅組合其實都幾奇怪,因為唔係好夾,而且出面果味道比較酸,加埋一齊食落都唔知自己食緊啲乜。😂🙈抹茶Latte🍵拉花拉得好靚,朋友話抹茶味唔算好濃,適中。*總括而言,價錢來講佢都唔算話好平,意粉嘅份量唔算多,一班朋友一齊食嘅話,大概就要好似我地咁叫多個意粉食😂😂除咗嗰個虎蝦意粉值得一試外,其他都叫做ok啦!
番茄意大利腸意粉🍅味道比較酸,腸仔份量都非常多。
抹茶Latte🍵拉花拉得好靚,朋友話抹茶味唔算好濃,適中。