2022-08-08 15 views
公司附近食飯食到悶,同事介紹呢間炸雞雖然係小店但係有良心又好食,仲要價錢唔貴,所以襯今日有個long lunch time一於行遠兩條街都要試一試舖頭唔算好大不過空間感十足,原來餐廳係由長洲開始,長洲可以嚟到西營盤開分店,果然犀利,叫完餐之後等咗10 分鐘左右先有得食,原來係即叫即整,想食好嘢就要有耐性等吓。叫咗一份炸雞配薯條,我見到有黑松露醬,所以貪心啲加咗少少錢要黑松露醬,因為早幾日喺大型R字西餐廳食黑松露薯條一份薯條都要幾十蚊,呢度成個套餐都係幾十蚊,加個黑松露醬都係加$12 ,所以薯條控的我點都要試。炸雞一上枱已經聞到好香,最緊要係新鮮整起,連薯條都係新鮮炸起脆卜卜,粗薯條再點唔同嘅醬汁,味道即刻升級,黑松露醬好香好creamy ,但估唔到原來蜜糖芥茉醬仲好味,酸酸甜甜有芥末味但係唔會好辣,兩個醬都非常好食,超正啊!焗雞有兩舊,無炸雞咁熱氣,味道濃郁,雞皮夠香脆,最緊要係雞肉好嫩滑,每食一口都有豐富嘅肉汁,真係超級好味,同麥記同肯記的炸雞真係冇得比,性價比高,同事果然冇介紹錯,下次要再試其他野。