2019-04-08
今日即慶黎到長沙灣食飯,我地7點幾左右到,無訂枱,初頭有d擔心要等位,好彩黎到仲有位不過如果大家人多一齊黎食晚飯,建議大家要預先訂枱,唔係就有排等嚕兩個人黎食,我地點咗大中華既招牌菜-鐵板黑椒豬手 雖然已經一段時間無黎幫襯,但呢碟黑椒豬手依然好有水準,豬手炆得好淋,輕輕切已經骨肉分離,豬手係一個骨膠原豐富既食物,女仔食完皮膚都好d豬手既黑椒汁夠麻辣,有花椒八角調味,再加上黑椒汁炆到隻豬手入哂味,味道真係好鬼正~我地環顧四周,差唔多每一枱客都點咗呢碟豬手,招牌菜果然係招牌菜,大家都慕名而來食。我地點既另一個菜係臘味煲仔飯,煲仔飯粒粒分明,有飯焦香,配上炒香咗既臘肉同蔥花,味道一流呢兩碟菜份量都幾多,我地經過努力一番,最後都係食唔哂,下次再搵多個fd一齊黎食先