2020-11-11
甜品]甜姨姨甜品店原來已經係天后已經14年啦,最近衝出天后,進駐銅鑼灣。除咗傳統港式風味豆腐花,更大推刨冰系列,🤩用上日本空運而到的冰磚和日本冰機刨冰,出來的冰感絲絲細滑。1️⃣台式仙草手工芋圓 $48可選配椰汁或者黑糖,我哋揀咗黑糖味🤤一碗就有七種配料:紫米、薏米、紅豆、 西米、黑珍珠、芋圓及仙草!芋圓全部逐粒自家搓製,煙靭有咬口😍仙草亦係佢哋自己煲,加入中藥成份,味道略帶甘苦!🙆🏻♀️美味指數:7.45/102️⃣招牌珍珠奶茶 $40有別於芝士奶蓋,佢哋用嘅係豆腐奶蓋,真係超特別,而且口感好輕盈!配上一層滿滿的脆脆 Oreo,邪惡指數⬆️🙆🏻♀️美味指數:7.12/103️⃣黑極~黑芝麻豆腐 $88黑極真係真材實料,食落去香甜清新!豆腐奶蓋,豆腐花及黑芝麻綿綿刨冰🍧嘅組合真係夠哂邪惡!唔係整係食刨冰咁簡單,佢底部有中式糖水嘅芝麻糊豆腐花!fusion甜品你又試過未呢?🙆🏻♀️美味指數:7.23/10💡整體來講,好想一次過試晒佢嘅甜品呀!甜姨姨私房甜品 (銅鑼灣)地址🐾:銅鑼灣耀華街11號地舖
1️⃣台式仙草手工芋圓 $48
🙆🏻♀️美味指數:7.45/10
2️⃣招牌珍珠奶茶 $40
🙆🏻♀️美味指數:7.12/10
3️⃣黑極~黑芝麻豆腐 $88
🙆🏻♀️美味指數:7.23/10
💡整體來講,好想一次過試晒佢嘅甜品呀!
甜姨姨私房甜品 (銅鑼灣)
地址🐾:銅鑼灣耀華街11號地舖