熾工房 (西環)📍西環高街111號地舖高街自從地鐵通咗車之後越開越多唔同嘅食肆!呢個鋪位歷年來都轉換過唔同嘅菜式,而WoW Lab 嘅氛圍係最為年輕,炸雞漢堡日本啤,加埋打卡彩繪牆,絕對係可以吸引到附近一班大學生嚟幫襯!所以晚市時段亦都比較full!👩‍🍳WOW PORK CHOP BURGER 豬扒包 $78Order時職員已經同咗我哋講,大約要等15至20分鐘,係一款精心炮製嘅菜式!外表脆脆嘅黑炭漢堡加甜甜辣辣小許咖喱味嘅豬扒 (醬汁味有少少似辣魚蛋醬味,超惹味),配料仲有醃甘筍同青瓜絲,係一個出色韓風味濃嘅豬扒漢堡!有驚喜!伴碟仲有幾個洋蔥圈,香脆外皮入邊包住飽滿嘅洋蔥。洋蔥圈食得多,但係有誠意嘅洋蔥圈已經好耐冇遇過!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👩‍🍳 WoW Fried Chicken Set 滋味脆雞套餐 $66套餐包括原味滋味脆雞兩件,薯條/牛油粟米,同埋汽水一罐。炸雞熱辣辣,外脆內軟又多汁,絕對係高質炸雞!👩‍🍳 WoW LAB's Wings Platter 招牌雞翼拼盤 $98拼盤裏面有兩款單骨滋味雞翼、薯條、洋蔥圈,亦都包括兩個醬汁 (茄汁,蜜糖芥末)。單骨雞翼方便又容易食
熾工房 (西環)
📍西環高街111號地舖

所以晚市時段亦都比較full!

豬扒包

滋味脆雞套餐

拼盤裏面有兩款單骨滋味雞翼、薯條、洋蔥圈,亦都包括兩個醬汁 (茄汁,蜜糖芥末)。單骨雞翼方便又容易食,一款係原味,另一款係辣辣地嘅芥末醬!炸得好香又嫩滑❤️👍🏻❤️
招牌雞翼拼盤

❤️ 食物樣樣都好味,豬扒包尤其出色有驚喜!雖然我哋今次冇叫啤酒,但見到有宣傳happy hour 每杯 Stella 都係$38,仲要買二送一!整條高街都有好多酒吧,但相信價錢呢間真係最吸引!另外仲有日本 Orion 支裝啤酒可以選擇。如果下次再黎而冇渣車嘅話我哋一定會啤酒配炸雞!😋😋😋😋

2022-11-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
豬扒包
滋味脆雞套餐