2018-08-31 146 views
平時金百利廣場就去得多,午市時間呢度好多人排隊,下面打晒蛇餅,去唔同嘅樓層,不同國家嘅菜呢棟大廈應有盡有。同朋友下午茶時分其實可以嚟到呢間RBTea,係Rabbit 簡稱,一齊飲杯野食住小食,都係不失為一個好選擇。見到佢最近推出呢個「黑糖勢力」,可以話有一股霸氣,因為最近都好興飲黑糖珍珠奶茶,黑糖對身體嘅好處不言而喻。先飲咗杯黑糖珍珠鮮奶茶同黑糖布甸鮮奶茶,上面可以自由加一球Oreo朱古力雪糕,甜度啱啱好,珍珠好有咬口,黑糖同牛奶混為一體,令杯裏面嘅花紋好有藝術感。布丁幾軟,入口即溶,清香的蛋味真匹配。後來我們還叫了一個鹽酥雞拼盤,裏面有地瓜條和鹽酥雞,全部也是台灣的特式小食,朋友最愛吃鹽酥雞,炸得來又不會太熱氣,包圍着的炸粉不會太厚,雞翼很香滑。我反而很愛吃地瓜條,香濃的番薯,甜甜的,有益又健康,當薯條吃真的很不錯。仲有蝦片,好脆身!卜卜聲。

2018-08-31
$70 (Tea)