2012-07-01
食面包食到推介比人,呢度都係第一間喇,無論蛋糕面包小零食蝴蝶酥定曲奇,都總令我滿意1.黑糖提子多士~$10一包o個陣,我試過一次買晒成盆,分享比家人朋友食,事關我買過一次之後,有一段時間我黎親都話賣晒嫁@@"一包有九條,鬆脆可口,黑糖係痴o係面o既,即係少糖粉 d o既就無咁甜,買o既時候可以自己揀多糖定少糖。而家加左價喇, 好似 $ 12 一包, 都仲係好快賣晒....2. 層層香濃 / 綠茶紅豆層層香濃~ 呢個就好似丹麥o個d 面包咁 , 好香牛油同牛奶味就咁食一個好似方包咁o既包, 都可以咁好味 !! 綠茶紅豆就仲正啦我試過買返去烘一烘之後上面加球雪糕咁食 , 無得頂呀 ^V^3. 芒果瑞士卷~ 好似 $ 26 一條, 但物有所值o家, 唔係一般芒果果 jam ,而係食得出用新鮮芒果做o既果醬, 甜酸味得宜, 一盒六件都幾厚身, 個蛋糕係無平時瑞士卷o個層啡色皮 , 好味4. 紅豆栗子酥~ o個排日日都買唔到黑糖提子多士條, 就日日都買一個紅豆栗子酥佢個鬆化程度簡直係大師級法式拿破崙o個層酥皮咁好食,紅豆栗子餡雖然係撈埋一齊, 但都食得出兩者o既香甜味道## 好食o既仲有脆皮流
無論蛋糕面包小零食蝴蝶酥定曲奇,都總令我滿意
1.黑糖提子多士
~$10一包o個陣,我試過一次買晒成盆,分享比家人朋友食,
事關我買過一次之後,有一段時間我黎親都話賣晒嫁@@"
一包有九條,鬆脆可口,黑糖係痴o係面o既,
~ 呢個就好似丹麥o個d 面包咁 , 好香牛油同牛奶味
3. 芒果瑞士卷
而係食得出用新鮮芒果做o既果醬, 甜酸味得宜,
4. 紅豆栗子酥
佢個鬆化程度簡直係大師級法式拿破崙o個層酥皮咁好食,
紅豆栗子餡雖然係撈埋一齊, 但都食得出兩者o既香甜味道
## 好食o既仲有脆皮流心朱古力包, 意大利香草蕃茄包,
玉桂蝴蝶酥 , pizza 法包等等 ..... 大部份都相當有水準