2020-06-30
呢幾日天氣都好悶熱🥵最啱當然飲杯飲品消暑降降溫,今次同朋友分別叫左黑糖珍珠奶昔($33)、黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0($33)落完ORDER等飲期間,見到呢到有教正確飲法,簡簡單單用飲管攪伴5-6圈,等D黑糖蜜化開就OK,記得唔駛上下搖,咁樣珍珠口感就會更佳黑糖珍珠奶昔🍼:見到SPECIAL MENU得呢杯選項,既然係咁一於試下,始終坊間台飲店都冇乜見到有奶昔可以ORDER。賣相比起平時D黑糖珍珠奶茶,多左上面D綿綿雪,因為佢係奶昔咁樣打出黎,職員提醒奶昔比較快溶,所以記得盡快飲用。先攪一攪均,飲落夠晒涼透心又解渴😍由比較淡味嘅牛奶奶昔CROSSOVER比較偏甜嘅黑糖珍珠奶茶,得出黎效果反而甜度適中,難怪固定甜度同冰度,比例完美啱啱好🤩黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0🍵:見到個名有「2.0」,好奇心想知咩意思😂原來即係鮮奶再加多30%,啱晒中意奶味濃厚嘅朋友。我地今次就改返啱手勢唔上下搖,用飲管攪伴5-6圈,飲落去D黑糖珍珠好濃味,而且唔會太淋冇口感,亦唔會太硬好難咬咁,果然出色😋雖然飲品類別選項唔及其他台飲店咁多唔同款式可以揀,但飲得出佢係貴精不貴多,調味配方同飲用方法的確係有用心鑽研,良心小店絕
左:黑糖珍珠奶昔($33)、右:黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0($33)
雖然飲品類別選項唔及其他台飲店咁多唔同款式可以揀,但飲得出佢係貴精不貴多,調味配方同飲用方法的確係有用心鑽研,良心小店絕對值得支持👍🏻