2021-12-08 62 views
話說本身都已經唔期望係正宗嘅韓國菜,但冇諗過真係有啲超出我地嘅想像,所以想寫番個食評希望你會慎選~我地叫咗個2-3人份嘅海鮮人參雞鍋, 本身諗住火鍋應該冇咁伏啦,點知>>>➡️湯底: 偏淡➡️人參雞, 蝦同菜: 正常發揮➡️其他海鮮同泡菜: 麻麻地, 唔好expect海鮮係好新鮮就OK➡️蟹: 一舊尚算正常, 一舊食落霉, 最後一舊剪開後發現係黑色的🤗 問左侍應, 佢再問咗同事, 之後覆話係煲得耐咗蟹既黑色’衣’, 係正常的~ 黑成咁嘅蟹真係超越咗我地嘅知識範圍, 至於黑衣蟹係咪正常,就請你自行判斷喇~ 我地只知道見到後即刻成鍋野都唔敢再食, 埋單走人🙃

➡️湯底: 偏淡
➡️人參雞, 蝦同菜: 正常發揮
人參雞海鮮鍋
  • 黑衣蟹