2016-04-08
店舖:西環店日期:2016年4月8日時間:大約下午6點柯打:堂食烤雞撈檬、凍檸茶。問題:落單全程黑面,不過呢樣唔係重點。重點:份烤雞撈檬算ok多檬粉,檬粉質地偏硬身,配菜係底,烤雞「鞋口」。一般嚟講,難食嘅嘢我都少寫食評,但氣頂就堅要寫。檬粉跟一包酸汁,份量係少到撈唔到嘅。我都有努力去撈過,但係喺汁少粉多(而且乾身硬身)嘅困境下,我落哂成包汁但係撈極都係dry過SuperDry。咁我惟有禮貌地問廚房要多兩包汁啦,廚房嘅職員小姐己經開咗口,叫我俾碗粉佢,佢幫我落汁。我果一刻堅係開心仔嘅。但係,之但係呢一番美意俾收銀黑面神聽到,阿黑面姐一個箭步動物衝埋嚟,叫住廚房職員美意小姐。當黑面姐知道咗我想攞兩包酸汁之後,佢釋出佢嘅善意:「半包。」吓? 我同美意小姐都打咗個突,我心諗「半包?!」黑面姐見我同美意姐都呆咗,就繼續話:「俾半包佢。要收錢㗎,每三蚊。」我果嘢真係再hold唔住喇,我話「唔使喇唔使喇‼」返埋位食埋碗[烤柴雞極度乾燥冇得撈檬]啦。重點之中嘅重點係,你碗撈檬真係乾到冇得撈(一包汁入力後)。如果你店家堅持話個配方係咁,係得一包汁唧,加多減少會影響風味品質嘅,係我錯。但你俾乞兒咁俾多半
日期:2016年4月8日
時間:大約下午6點
柯打:堂食烤雞撈檬、凍檸茶。
問題:落單全程黑面,不過呢樣唔係重點。
重點之中嘅重點係,你碗撈檬真係乾到冇得撈(一包汁入力後)。如果你店家堅持話個配方係咁,係得一包汁唧,加多減少會影響風味品質嘅,係我錯。但你俾乞兒咁俾多半包,仲話每包收三蚊?!食咗幾廿年撈檬間間都有一壼酸汁俾客人酙㗎啦。孤_寒‼
冇乜嘢嘅,冇下次囉。