2024-01-04 61 views
近排我哋都唔係咁舒服,想食啲清清地或者粥類食下,咁我哋就去咗旺角點心到,有粥類,有蒸野,有小炒,啱我哋食,這裹個裝修都好新淨,好光猛,座位都好多,坐位都好闊落, 都好適合各類嘅人士黎食飯生滾螺片滑雞粥 (细碗)螺片和滑雞都很多,滑雞有雞槌,雞翼和雞背,都好嫩滑,螺片已經切到細細塊,好容易食到,好軟熟,粥底煲得都好棉,係用個瓦煲仔出,份量都算多,够我哋兩個人食,天寒地凍嘅日子好啱食,暖笠笠 😍清蒸沙巴 (龍躉仔)蒸沙巴有幾款唔同嘅煮法,我哋揀咗用果皮蒸 條魚真係好新鮮,你見到個魚鰭都仲係飛起,好似游緊咁就畀人劏咗 😆,蒸得剛剛好,好滑,魚都好大條,好多肉,應該重過一斤,兩個人食剛剛好黑金流沙包 & 卡通芙蓉包我哋嗌咗兩款包食,一個係流沙包,一個係芋蓉包,兩個都係即叫即蒸,好新鮮流沙包搣開嘅時候,嘩,流沙好澎湃,湧曬出嚟,正 😅芙蓉包就相對冇咁流質,但係都係會流嘅,兩個包都唔係太甜,包皮好軟熟 😆

生滾螺片滑雞粥 (细碗)

清蒸沙巴 (龍躉仔)

黑金流沙包 & 卡通芙蓉包
流沙包搣開嘅時候,嘩,流沙好澎湃,湧曬出嚟,正 😅