九月廿七日星期日,陰天,已經落咗成個禮拜雨⛈希望快啲天晴☀️約左媽咪嘆茶☕️去開灣仔「明閣」但無位😞上網發現附近呢間「龍袍」,見到啲餐具好靚,即刻打電話訂枱,可惜滿座,接線小姐話要等到1:30pm才有枱,唔緊要,返正星期日😉.我哋1:10pm, 雖然未夠鐘,但我聽到接待員話有一張枱可以先給我們👏🏼👏🏼👏🏼.中菜廳佈置以紅、白色為主,簡潔舒適,枱與枱之間有一定的距離👍🏻餐具美觀整潔😍,疫情時期,最緊要清潔,呢樣野呢度做得好好,加分🤓.輪到食物,兩個人叫咗🥢雪山义燒包、腸粉(忘記全名,不過係內裏脆卜卜果隻)、蝦餃和雞扎🥙🥘🥫🥟🍗雪山义燒包ok, 腸粉嘅皮幾好但內裏脆卜卜的物體不好吃,蝦餃夠大隻亦有蝦味,雞扎中規中矩😋.整體滿意,價錢公道。不過每次都要叫人加茶、加水,打開左茶蓋好耐都無人理,呢樣就扣分,亦希望可以改善🧐