🇭🇰Le Vow·呢間其實係係billow隔離既 我地都係之前係朋友屋企食過佢既外賣先知原來佢哋有點心 仲要外賣都好好食 所以我哋前排就專登同再黎食😈😈我自己覺得佢個環境超靚 因為佢樓底好高 而且好多落地大玻璃 所以采光勁好 而且佢全白既裝修有啲似教堂添 我自己覺得佢仲靚過billow🥰不過佢窗邊個啲位全部都係大枱黎既 所以如果大家想坐窗邊嘅話 就要多啲人嚟食先得🤣🤣·玫瑰金蝦餃 l 流心鵪鶉蛋燒賣 l 脆炸松露海皇卷 $78竹炭叉燒餐包$62今次大部份點心其實都係我哋上次食過覺得好食 所以再嗌既😎佢嘅蝦餃入面既蝦真係好大粒 而且好大隻 好彈牙 之後佢個皮都好薄🦐之後佢個燒賣中間嘅鵪鶉蛋一咬落去係真係超級流心 所以食落勁有層次😍😍之後佢個海皇卷中間又係勁多蝦 而且個腐皮做得好好食 好夠脆🤤🤤之後佢個叉燒包個皮好脆 而且佢食落係超級熱辣辣 勁加分 不過我自己覺得佢中間嘅叉燒調味偏濃少少 好在佢叉燒質感好好🐷·當紅脆皮雞(半隻)$188 l 十五年花雕話梅醉乳鴿$138 之後佢個脆皮雞都好有驚喜 佢個皮係真係炸到好脆 而且佢既雞肉超嫩 就算雞胸嘅部份都好好食🐤之後佢個乳鴿都唔錯既 花雕味好
🇭🇰Le Vow

玫瑰金蝦餃 l 流心鵪鶉蛋燒賣 l 脆炸松露海皇卷 $78
流心鵪鶉蛋燒賣

竹炭叉燒餐包$62
竹炭叉燒餐包

當紅脆皮雞(半隻)$188
當紅脆皮雞(半隻)
l 十五年花雕話梅醉乳鴿$138
十五年花雕話梅醉乳鴿

之後佢個脆皮雞都好有驚喜 佢個皮係真係炸到好脆 而且佢既雞肉超嫩 就算雞胸嘅部份都好好食🐤之後佢個乳鴿都唔錯既 花雕味好出 而且加左話梅 食落幾有層次 不過我自己都係覺得脆皮雞好食啲🐦😈😈
楊枝甘露 l 雙色花晶凍 $58
雙色花晶凍

佢個楊枝甘露入邊嘅芒果同埋柚子都好甜 不過佢就好似雪左比較耐咁 而且佢整體個調味都偏甜少少🥭之後佢個花晶凍我自己就覺得一般般 因為佢個花晶凍本身無咩味 係得底嗰層有少少紅豆同椰汁味🫢🫢不過佢個樣係幾精緻既🤣🤣
#rbyeat
#rby中菜 #rby港式
#rby大埔
📍大埔紅林路2號白鷺湖互動中心地下A號舖
$300 (Tea)
流心鵪鶉蛋燒賣
竹炭叉燒餐包
當紅脆皮雞(半隻)
十五年花雕話梅醉乳鴿