2019-10-15 374 views
今日約咗三五知己去嘆茶,餐廳竟然有做點心放題,而且價錢仲唔算太貴,所以我哋決定試吓!樣樣都想試嘅情況之下,眨吓眼我哋成枱都滿晒!今日就同街大家介紹翻幾個我哋覺得絕對要試之選,首先係桂花鐵軍淮山甜甜地桂花香十足,當前菜又得,當甜品都得!然後就係雪茄造型嘅蝦春卷,用料十足,外皮趣博博,一人一條感覺上有啲飽,建議大家share食!小籠包皮薄加上滿滿嘅湯汁,必食!宮廷點心盤精致度🈵️分,兔仔造型嘅椰汁紅荳糕,天鵝造型嘅紫薯酥,好鬆化!仲有黑金奶黃流沙包,流沙包爆哂出嚟😂紅菜頭蝦餃配搭好特別,兩杯布甸唔太甜!不過由於宮廷點心盤分量都幾大,建議大家人多d叫會好d!糯米雞翼,辣辣地好惹味!車仔腸粉有驚喜,腸粉好滑溜!大良鮮奶炸鋼卷好好味,而且唔係周圍有得食!點心放題大家記得預肚,因為點心放題個量都幾大🤣🤣🤣
蝦春卷
車仔腸粉