2024-02-16
七味脆皮豆腐粒豆腐粒炸得好脆,豆腐係外脆內軟!會一口接住一口食,再加上表面嘅七味粉,好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一吃難忘小籠包小籠包比想像中更好食,因為入面既汁都有好多,會有少爆汁😚皮都唔會太厚,但建議要快食,涷咗會硬咗同冇咁多汁~黑金流沙包個人係比較黑金流沙包,影相又靚啲!感覺味道都係好食啲,中間流沙都真係好流心٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و蟹子燒賣皇燒賣就正正常常啦~饀料都係好足夠,口感好豐富😀蜜汁叉燒包叉燒包口感好軟熟,叉燒饀料甜甜地!果然飲茶就係要食叉燒包同流沙包😚真係大滿足!蟲草花滑雞蒸飯蟲草花滑雞蒸飯真係一個好正嘅食物🥘,每一啖食落去都好有滋味。蟲草花嘅甘香🌸同埋雞肉嘅鮮味🍗係咁融合埋一齊,令到成碟嘢食香氣撲鼻,真係食指大動👍🏻。除咗味道好之外,蟲草花滑雞蒸飯仲好有營養,可以補氣養身💪🏻,食咗之後令人精神抖擻。蒸飯嘅米仲好軟熟,啖啖都爽口彈牙,真係好難得嘅好味道😋。蟲草花滑雞蒸飯嘅顏色🌈都好吸引,蟲草花嘅紅同埋雞肉嘅嫩黃色交織埋一齊,令到成碟嘢食睇落去都覺得好高貴,好有質感👑。總括嚟講,蟲草花滑雞蒸飯係一個好味、好靚、好營養嘅菜式,係絕對唔容易錯過嘅美食😍。
一吃難忘小籠包
黑金流沙包
蟹子燒賣皇
燒賣就正正常常啦~饀料都係好足夠,口感好豐富😀
蜜汁叉燒包
蟲草花滑雞蒸飯