2018-11-05 1252 views
呢間吾起眼既酒樓係奧柏御峰既一樓。吾係因為我去過樓上二樓既薩利亞食野。我都無留意到呢間酒樓既存在。所以我地就去呢間酒樓試下,我地一點半左右去到,酒樓吾算好多人,可以自己搵個位坐低。有好多款點心紙,好多吾同佢拼拼點心,自己望下有咩想食啦。嘻燒賣:呢個燒賣混左魚肉既,所以價錢平啲。好大粒,熱辣辣咖。味道都吾差燒腩卷:入面包住燒腩肉,好入味,但食落又吾油喎。個汁好好食!值得一試腐皮卷:炸到好脆卜卜,一啖咬落去,有汁吾油既,夠哂熱好食韮菜角:我原先以為係類似煎餃甘。原來吾係,係好大件,入面包住韮菜同魚肉。我個人覺得因爲太大件,韮菜吾夠多,一般叉燒腸:皮吾會好厚好粉,都滑,好食鳳爪排骨飯:好食,啲飯一粒粒咖,仲要用小煲仔上,賣相好特別。飯吾會太硬,只覺得啲肉好肥,好多軟骨,差啲。。總括泥講,覺得吾差。所有點心都算用心製作,好夠熱。而且坐得舒服,人吾會好多。。下次都可以再泥

腐皮卷:炸到好脆卜卜,一啖咬落去,有汁吾油既,夠哂熱好食

叉燒腸:皮吾會好厚好粉,都滑,好食

2018-10-17
$85 (Tea)